Plynový generátor Pramac GA10000

Specifikace

Model: PRAMAC GA10000 (navrženo a postaveno v USA)
Typ: elektrocentrála s automatickým startem (elektrický start)
Výstupní napětí: 230V, 50 Hz
Max. výstup: 10000 W, 1 fáze
Typ motoru: Generac řady G-Force 1000 (vyrobeno v USA)
Tlakové olejové mazání se signalizací minimálního tlaku: Ano
Palivo: Provoz na zemní plyn nebo LPG (PROPAN)
Zemní plyn: Spotřeba paliva při výkonu 100% je 5,3 m3/ h
LPG: Spotřeba paliva při výkonu 100% je 4 kg/h
Pohotovostní výkon: 10 kVA / 10 kW (LPG) a 10 kVA / 10 kW (zemní plyn)
Hlučnost: pouze 63 dBA @ 7 metrů
Rozměry: 1232 × 648 × 733 mm
Hmotnost: 176 Kg
Záruka: 5 let nebo 2000 motohodin (možno dokoupit dalších 5 let záruky)

Možné využití plynového generátoru Pramac GA10000

Díky možnosti využití funkce vzdáleného startu je generátor velmi vhodný pro kombinaci s ostrovními solárními systémy. Zařízení nahradí funkci solární elektrárny v období bez slunečního svitu. Hlavní využití plynového generátoru Pramac GA10000 jsou záloha při výpadku domovní elektrické sítě (BLACK-OUT) nebo doplnění ostrovních solárních elektráren. Ke generátoru lze dokoupit záskokový automat sítě LTS 3F (3 fáze) nebo LTS 1F (1 fáze) v externím rozvaděči, který v případě výpadku napájení ze sítě aktivuje vzdáleně generátor a plně převezme zásobování Vašeho domu elektrickou energií. Při náběhu sítě LTS rozvaděč přepojí automaticky napájení domu zpět na síť a odstaví bezpečně generátor, jenž je opět připraven na další výpadek sítě.

Ovládání a řídící jednotka Evolution™

Všechny plynové generátory v této výrobní sérii GA, jsou vybaveny LCD obrazovkou pro zobrazení všech provozních parametrů a s možným přístupem přes mobilní aplikaci MOBILE LINK™. Tato aplikace umožnuje okamžitý vzdálený přístup k funkcím generátoru, zároveň zasílá uživateli měsíční výkaz o provozu, případně ho informuje o blížícím se termínu servisního zásahu. Umožňuje také například nastavení zkušebního startu 1× týdně, v režimu Quiet-Test, kdy je proveden zkušební start bez zatížení, a to v módu s minimální hlučností do 59 dB(A).

Motor

Americký motor řady Generac G – Force o objemu 999 cm³ je vzduchem chlazený, dvouválcový agregát s elektrickým startérem, který je schopen spalovat zemní plyn nebo LPG. Změna paliva se realizuje pouze změnou polohy redukčního ventilu, bez jakýchkoliv konstrukčních úprav. Motor je vybaven tlakovým mazáním všech důležitých ložisek a bezpečnostním tlakovým čidlem. Toto čidlo chrání motor před poškozením vlivem nizzské hladiny oleje, přetížením v extrémních podmínkách nebo zanedbané údržby. Motor je dále vybaven čidlem vysoké teploty motoru, které ho chrání také při přetížením v extrémních podmínkách.

Palivo

Zemní plyn nebo LPG jsou velmi praktická paliva z pohledu skladování – nedegradují a dají se bezpečně skladovat. Generátor lze připojit na veřejnou síť zemního plynu, v době BLACK-OUTu tak slouží  plynovod jako zásobník, protože všechny moderní plynové spotřebiče Vašich sousedů jsou bez elektrické energie nefunkční. Pokud jste vybavení zásobníkem LPG (nadzemní nebo podzemní), je provoz generátoru zcela nezávislý na veřejných energetických sítích. Zásobník lze zakoupit, výhodně pronajmout nebo využít malé bomby na propan-butan, běžně využívané u plynových grilů (5L, 10L, 33L).

Ekologická stopa

Spalováním zemního plynu nebo LPG (propanu) produkuje generátor výrazně nižší emisní znečištění než benzínové nebo dieselové generátory. Je proto vhodný pro aplikace v horských oblastech nebo silně zastavěných částech měst, kde je kladen velký důraz na co nejnižší emisní limity provozovaných zařízení.

Hlučnost

Generátor má velmi kvalitní opláštění. Skříň generátoru je vyrobena ze silného hliníkového plechu, který je z vnitřní strany vybaven tepelnou a hlukovou izolací. Díky tomu, je hlučnost zařízení velmi nízká v porovnání s klasickými benzínovými nebo dieselovými generátory. Konstrukce skříně je schopna odolat větru o síle 240 km/h. Díky velmi propracovanému designu z pohledu funkčnosti a bezpečností, lze skříň umístit pouhých 45 cm od budovy. Povrchová úprava skříně umožňuje generátoru odolat dlouhodobě extrémním povětrnostním vlivům.

Instalace

Plynový generátor Pramac GA10000 je primárně určen pro instalaci do venkovního prostředí. Pokud okolní teploty klesají pod cca –15°C je možné doplnit ohřevnou podložku baterie a předehřev olejového filtru. Tyto prvky výbavy zajistí vyšší akceschopnost v extrémních klimatických podmínkách a prodlouží životnost motoru z pohledu „studených startů“. Instalace není vůbec náročná a nemusí se provádět žádné větší stavební úpravy. Nutná je pouze zpevněná plocha, na kterou bude zařízení instalováno. Zapojení zvládne běžný dodavatel VODO TOPO a elektrikář.

Záruka

Stroj je vyrobený v USA a certifikován pro EU. Omezená záruka je stanovena na 5 let nebo 2000 motohodin, tento rozsah záruky je pro danou kategorii absolutně výjimečné. K dané záruce lze dokoupit dalších 5 let záruky, což plně vypovídá o kvalitě a spolehlivosti tohoto výrobku.

Máte dotaz? Nechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám